NAKUPOVÁNÍ OČIMA


Nakupujeme hlavně očima, tak to ve velké míře v současné době obrazového obsahu je. Informací i vizuálna je všude hodně a tak je potřeba zaujmout klienty o to větší.


Když si vybíráte, kam pojedete na dovolenou a kde se ubytujete, tak často podvědomě sáhnete při výběru po místech, kde z fotek cítíte, že se budete mít hezky. A to dobré fotky dokážou. Přenesou vás tam. Zprostředkují atmosféru. Umí prodat.


Pokuď pronajímáte prostory, tak víte, jak je tento moment důležitý, aby se klient z fáze "tady by se mi líbílo" přenesl do fáze "objednám pobyt" a to tlačítko na booking zmáčkl.


5 důvodů proč najmout fotografa?


I když dnešní mobily umí dělat už poměrně hezké fotky, to víme. Nicméně není to jen o mobilu. A proč je dobré si najmout fotografa?


  1. Fotograf vám ušetří čas – když si najmete fotografa, tak ten k vám přijede dělat svou práci a pouze tu. Bude mít čas se po prostoru projít, počkat na správnou denní dobu a světlo atd. Ze zkušenosti vím, že majitelé objektů „jen rychle něco nafotí na mobil“, aby už se mohli zase věnovat dalším povinnostem, protože jich mají asi tak milion. 
  2. Fotograf má techniku a vybavení. I když mobily umí hodně, stále je práce s dobrou technikou víc. Správný objektiv, stativ nebo světla umí čarovat.
  3. Postprocess fotek je součást práce. Každý dobrý fotograf vám fotky odevzdá až po finálních úpravách, kde ještě v postprodukci dotáhne váš prostor k dokonalosti.
  4. Zkušenosti a praxe fotografa jako součást know how. Dobrý fotograf už ví, jak a co lépe naaranžovat, aby výsledné fotky byly top. Doladí detaily v interiéru – narovná židli, upraví záclonu, načechrá povlečení… to jsou detaily, které vám, jako majitelům, mohou uniknout. 
  5. Jiný úhel pohledu. Fotograf na místo přijede s čerstvým pohledem na místo. Nezatížený vším, co majitelé díky péči o provoz nevidí. Fotograf je víc jako váš klient. Proto vybere třeba i jiná zákoutí, nebo jiné detaily než majitelé. 


A tady drobná ukázka, jak to vypadá “před a po”. Fotky jsou zveřejněny se souhlasem majtelů Turnovské chaty (kde mají mimochodem skvělé borůvkové knedlíky). 

Fotky od Majitele

FOTKY od mně