Slavím takové malé výročí

5 krásných let plných východů a západů slunce. 5 let, kdy jsem vyrážela fotit utajené kouty Prahy i ty největší lákadla. Tak, abychom zprostředkovali krásu Prahy na sítích a na webu Prague.eu Čechům i celému světu. Těm, co tu byli i těm, kteří chtějí přijet. Zprvu pro české sítě, později i pro zahraniční kanály.


Zmrzlé ruce; desítky kilometrů v nohách; úpr, abych stihla zlatou hodinku na obou březích Vltavy; schovávání se před bouřkou anebo lovení duhy. Budíček často kolem 4 hodiny ráno; navlékání zimní výstroje jako do Alp, když jsem fotila první sníh na Karlově mostě ještě za tmy.


Postupně vznikala databáze asi 2.5 tisíc fotek, ze kterých si Prague City Tourism vybrala do svých archivů přes 500 kusů. Použily se na citylighty, bilboardy, na Letišti Václava Havla na bigboardech (uff 6x10m!) a to ani nezmiňuji vizitky, brožury, komplimentky, reklamní předměty i fotky do magazínů, dokumentů a stovky postů na sociálních sítích.


Malý zázrak, aneb navýšení Instagram engagement o 20 000 %

Když mě Michelle Losekoot oslovila, že tvoří team na správu pro zahraniční kanály IG + FB a že navážeme na českou sekci, byla jsem nadšená a zároveň i trochu v rozpacích.

Jak mám fotit Prahu, kterou znám, tak aby zaujala lidi na celém světě? Po chvíli jsme přišly na to, co zahraniční sledující nejvíc baví a kromě závazně daných míst, jsem měsíčně obcházela i spousty "zašitých lokací" tzv. "hidden gem attractions".


Kromě vzrůstajících čísel dosahu "organic reach" a reakcích na sítích, jsme byly ohodnoceny i v soutěži. Obsah, kde bylo tvořeno 90% vizuálu mými fotkami, získalo za rok 2017 ocenění v rámci uznávané soutěže Fénix content marketing krásné 2. a 3. místo v kategorii Facebook a Instagram. Jaká radost, byl to takový malý zázrak. Michelle to hezky shrnula tady.

Dlouhodobé projekty mi dávají smysl

S klientem se naladíme na stejnou vlnu a spolupráce jde pak jako po másle. Mám obrovskou radost, když se dílo daří, předpoklady se plní a vzniká něco krásného.

Dlouhodobou spolupráci významně preferuji před jednorázovými akcemi. Můžeme spolu ladit procesy i výstupy, spolupráce může kvést a všechny strany ví, co mohou čekat.

Za mě jde o ideální kombinaci.