Mít dobrou profesní fotku je základ, anebo taky ne. Záleží na situaci.


Pokud chcete svou práci prezentovat světu, přijde chvíle, kdy potřebujete vlastní fotku. Fotku, která bude vypadat profesionálně, vypadáte na ní dobře, není z dovolené, ani s nikým z rodiny.


Tvoříte nový web? Chcete se profesně posunout? Publikujete články? Dáváte rozhovory? Máte profil na Linkedin? Mluvíte na konferencích a přednáškách? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, profesní fotku potřebujete jako sůl. Vzletně se tomu teď také říká budování osobního brandu.


Máte takový snímek? Gratuluju.

A jestli ne, tak jsem tu já. Pomůžu vám s tím.



Vaše proč a příprava

Už několik let fotím profíky napříč obory i firmy, které chtějí vypadat jednotně. Mít dobrou fotku není na jeden “cvak”, ale když nepodceníme přípravu, budete s výsledkem spokojeni.


Jak to uděláme? 


Před focením si zavoláme a probereme vizuální stránku, aby fotky zapadly do vaší celkové komunikace. Na web, k tištěným materiálům i k prezentaci profese. Důležité pro mě je, co chcete fotkou říct. Vaše PROČ. V každém oboru jde o jiné hodnoty i jiný styl komunikace. Naše spolupráce začíná rozhovorem, abychom pro vás našli správnou cestu.


V další fázi dostanete manuál s detaily a tipy, čeho se máte držet při přípravě na focení. Samotné focení trvá zhruba hodinu a je dobré měnit oblečení i prostředí. Výsledkem bývá 15 profesních fotek s detailní retuší. Finální snímky si vyberete vy, nebo vám s jejich výběrem ráda pomůžu.


Na pár příkladech pod tímto článkem se můžete podívat, že si nestačí před vás stoupnout a namířit foťák. Jde o vystihnutí myšlenky, oslovení vaší cílovky a vyvolání důvěry, která je potřeba k navázání každého vztahu a spolupráce.


Puravida, Barevné legíny a další autorská oděvní tvorba


Puravidí věci poznáte podle zářivých barev a neotřelých vzorů. U většiny je autorkou Petruccya Bartůňková z Brna. Kolekce Pura Vida fotím už přes rok a vždycky je to velká legrace. V rámci focení nové kolekce mě holky pozvaly do Brna, kde mají základnu. V prostorách, které si vlastnoručně přetvořily, vznikly fotky celého týmu i jednotlivců.


THTAX, daňoví a právní mistři


Čistá černobílá kombinace, kterou jsme chtěli navodit pocit solidnosti, důvěry a kompetentnosti. Komu byste svěřili své právní a daňové záležitosti? Určitě někomu, komu nemůžete na první pohled věřit.


Workshop Jak na sítě, Eliška Vyhnánková a Michelle losekoot


Možná znáte tu žlutou knížku od Melvila "Jak na sítě". Tady začala příprava na úplně první školení v roce 2016, díky kterému přišel nápad na knihu. Tohle jsou fotky z první verze webu. Od té doby holky změnily vizáž a ušly velký kus cesty. Kniha i workshop jsou skvělé! Až to zase půjde, určitě vyražte na živý termín.


Zubní ordinace Mudr. Libuše Hrdinové


Bojíte se zubaře? A co když na webu a sociálních sítích uvidíte, že se o vás postará milá paní doktorka a její profesionální tým? Nepoleví váš strach? Vědět dopředu, kdo se o vás postará, určitě pomáhá.


Dana Škorpilová, Osobní fitness trenérka


Dana je skvělá fitness trenérka. Když s ní mluvíte, cítíte její živost, kterou dokáže na trénincích předat svým klientům. Kromě její profesionality, jsme do fotek dostaly i její veselou, energií nabitou povahu. Protože má Dana profesi, u které jsme se nemusely držet mustru a zajetých konvencí, mohly jsme více experimentovat. A výsledek stojí za to, nemyslíte? 


Team restaurace Amenity resort Lipno


V rámci focení celého komplexu Amenity Resort Lipno sem dostala zadání vyfotit i kuchařský tým, který je v oblasti vyhlášený. Fotila jsem profíky v akci, jednotlivě i všechny spolu.


Kristina Tůmová, kouč a lektor


Kristina je duší profík, umí jednat s korporátním světem i jednotlivci. Pro její prezentaci jsme zvolily neformálnější verzi vizuálního stylu. Fotky jsme pořizovaly v létě. Abychom na ně měly to nejlepší světlo, přivstaly jsme si a vyplatilo se to.Vzniklo několik krásných snímků, kterými se Kristina prezentuje na sociálních sítích, vlastním webu i v rozhovorech.


Milada Barešová, porodní asistentka


Milada je velmi zkušená porodní asistentka s tisícem maminek a miminek, které doprovázela za roky své praxe. Podporuje a žije myšlenku přirozeného porodu a ze své vlastní zkušenosti mohu Miladu jenom doporučit. Jelikož je téma přirozených porodů v posledních letech na vzestupu, dává často rozhovory, kde potřebuje svoje fotografie.

Formu jsme proto volily jemnou, uvolněnější a výsledkem je mix klasických portrétů a neformálních záběrů.